De cele mai multe ori o oja nu ramane in stare perfecta mai mult de doua zile – fie pentru ca ai zgariat unghia, fie ca ai stat prea mult cu mainile in apa. Dar cateva mici trucuri ne ajuta sa pastram oja pe unghii mai mult timp. Iata ce trebuie sa faci:
1. Curata-ti foarte bine unghiile inainte de a aplica oja. Grasimile naturale secretate de piele ajung foarte usor pe unghii, iar daca tu aplici oja fara o curatare prealabila, ea nu va rezista. Cel mai bine e sa le stergi initial cu dizolvant sau chiar cu otet.
2. Foloseste mereu un base-coat transparent. Nu numai ca iti va proteja unghia si o va feri de ingalbeneala, dar va ajuta si la aderarea mai buna a stratului de oja pe unghie. Aplica acest lac protector si asteapta sa se usuce un pic. De obicei el ramane usor lipisios cand se usuca, tocmai pentru a adera mai bine oja.
3. Cel mai indicat e sa aplici oja in straturi subtiri si nu groase. Daca oja e vascoasa, exista riscul sa se produca bule de aer in momentul aplicarii, care, la un moment dat, vor crapa si vor face ca oja sa sara de pe unghii. Deci, scurge bine pensula si aplic-o in straturi subtiri.
4. Daca nu esti pe graba, aplica un lac de unghii care se usuca mai greu. De obicei ojele cu uscare rapida, desi sunt tentante, se evapora mai repede si sunt mai moi. Un lac de unghii care se usuca mai greu este mult mai rezistent.
5. Oja este uscata foarte bine dupa 30-40 de minute. Eventual, ca sa grabesti procesul de uscare, poti pulveriza un spray special, pentru uscare rapida. Al doilea strat de oja trebuie aplicat numai dupa ce primul strat s-a uscat complet.
6. Dupa ce ai aplicat lacul de unghii, poti oferi si mai multa protectie aplicand un strat de top-coat. Il poti aplica de mai multe ori pe saptamana, astfel culoarea isi va pastra stralucirea mai mult timp, iar oja se va impregna mai bine pe unghie.
7. La sfarsitul procesului, poti tine mainile pentru cateva secunde sub un jet de apa rece si apoi sa le dai cu o crema hidratanta. Astfel unghia devine alunecoasa si oja este protejata mai mult timp.