Cum este Henna folosita?
Henna a fost folosit de secole pentru decorarea corpului. Egiptenii antici folosit henna inainte de mumificare. Oamenii din toata lumea continua să folosească henna, în primul rând pentru scopuri cosmetice. Cu toate acestea, în ţările în care henna este înrădăcinată în tradiţia istorică, membri ai clasei muncitoare mai frecvent se aplice henna pentru scopuri medicinale şi vindecare. În Cairo, Egipt, de exemplu, mulţi cetăţeni clasei muncitoare a avut mâinile şi picioarele înmuiată în henna pentru a produce o acoperire solidă, care diferă de la designul decorative comun, care este de obicei, aplicate pentru nunţi şi alte celebrări.
Bronzarea orientala cu henna lasa un bronz natural, fara nuanta portocalie specifica celorlalte autobronzante. Autobronzarea cu henna este singura metoda de bronzare 100% naturala. Datorita ingredintelor din compozitie bronzarea cu henna este in acelasi timp si un tratament pentru intregul corp. Pudra de henna are ca si compus principal taninul care, pe langa pigmentarea pielii, are efect de intarire a vaselor sanguine fragile, inchiderea porilor si tonifierea pielii. Lotiunea de bronzare contine extrase vegetale bogate in vitamine, mierale si oligoelemente cu proprietati astringente, antibacteriene si de protectie ce contribuie la mentinerea unei bune hidratari a epidermei.
Crema autobronzanta contine o substanta chimica numita DHA, care este de fapt zahar artificial.
Celulele de DHA interactioneaza cu proteinele din suprafata pielii, iar prin oxidare, cu ajutorul natural al oxigeului din aer, se formeaza culoarea maronie a pielii.
Aceasta metoda de bronzare este cea mai sanatoasa pentru ca pielea ta nu ajunge in contac cu cu razele UV.
La ora actuala pe piata exista o gama variata de produse autobronzante, creme grase, geluri, substante lichide, spray-uri, unele foarte scumpe, altele mai accesibile, insa toate concepute pentru a colora pielea.
Se recomanda prepararea pastei cu henna cu cel putin 4 ore inainte de utilizare. Operatiunea de bronzare cu henna trebuie efectuata o data pe saptamana timp de o luna de zile pentru a se obtine bronzul dorit, dupa care, pentru intretinere, se face o data pe luna.
Aplicarea pastei cu henna se face cu manusi din latex pentru a se evita colorarea palmelor si unghiilor.
Datorita proprietatilor hennei acest procedeu este totodata si un tratament benefic pentru piele ce asigura o bronzare usoara. Pentru un bronz mai accentuat sunt necesare cel putin trei sedinte de bronzare. Culoarea finala a bronzului depinde si de chimia corpului fiecarei persoane.
De asemenea, se recomanda ca procedura sa fie efectuata in saloane de catre o persoana instruita si clientei sa i se explice inainte in ce consta terapia si efectele ei.
CONTRAINDICATII : persoane care au rani deschise pe corp, iritatii, boli de piele, epilare recenta.