La inceputul unei relatii toata lumea simte fluturasii din stomac. Daca relatia este de durata, problemele si obstacolele iau locul fluturasilor. Descopera care sunt etapele unei relatii de iubire.
Etapa descoperirii
Si cea mai frumoasa. In aceasta prima etapa, cei doi indragostiti plutesc pe un norisor si isi vad doar calitatile. Defectele sunt adesea mascate in mod voluntar. Partenerii sunt gata sa faca orice unul pentru celalalt.
Deziluzia, etapa mai putin placuta
Spre deosebire de prima etapa, deziluzia este etapa in care cei doi parteneri incep sa descopere diferentele dintre ei si defectele celuilalt. Isi dau seama ca partenerul are anumite slabiciuni si astfel apar primele deceptii, primele deziluzii.
Etapa confruntarii
Analiza partenerului este completa in aceasta etapa si apare tendinta remodelarii partenerului. Aceasta tendinta duce la dispute, uneori la lupte pentru putere. Viata de zi cu zi trebuie sa se adapteze.
Mentinem relatia sau ii punem punct?
Conflictele si lupta pentru putere dintre cei doi parteneri pot uza relatia fiind un veritabil test pentru cuplu. Se intampla adesea ca unul din cei doi parteneri sa doreasca sa puna capat relatiei.
Compromisul si stabilitatea
Odata ce etapa cea mai dificila, lupta pentru putere, se incheie, incepe o alta etapa, mai relaxanta pentru cuplu. Etapa de comuniune, pe parcursul careia partenerii se apropie si sunt mandri de relatia lor. S-au resemnat cu gandul ca nu il pot schimba pe celalalt si sunt pregatiti sa faca unele compromisuri. Aceasta etapa aduce stabilitate in relatie.
Acceptarea si increderea
Increderea si acceptarea sunt ultimele etape in procesul de dezvoltare al relatiei. Particularitatile si slabiciunile partenerului sunt cunoscute si acceptate. Partenerii se simt in siguranta in sanul relatiei si au incredere unul in celalalt.
Nu este obligatoriu ca toate cuplurile sa treaca prin etapele enumerate. Trebuie sa constientizati faptul ca problemele sunt un fenomen normal intr-un cuplu si depinde de voi cum treceti peste ele.